Medier

I vores hverdag bruger vi mange medier. Vi ser fx film, serier og nyheder og er aktive på sociale medier. Medier kan fremstille verdenen på en anden måde, end den i virkeligheden er.

Hvordan påvirker det os?

Hvordan påvirker det os?

I film og serier ser man tit en scene med en, der ryger. Man kan derfor få et indtryk af, at der er langt flere der ryger, end der i virkeligheden er. Når man ser meget rygning på film, bliver man påvirket - og det kan være en af de ting, der får unge til at ryge.

Der kan hurtigt peges på mange eksempler på film og serier, hvor karaktererne og de kendte ryger. Tænk for eksempel på serier som Stranger Things, The Walking Dead eller House of Cards.

Sociale medier

På sociale medier kan influencere lægge billeder og videoer op, hvor de ryger. Man kan derfor få et indtryk af, at man er sej og attraktiv, hvis man ryger. Det kan måske endda give en lyst til at prøve at ryge. Du kan sikkert også komme i tanke om mange andre eksempler, hvor cigaretter bruges i medier.

Hvor meget bliver du påvirket af medier?

BurgerClose
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.