Alle andre gør det jo?

Nogle gange gør vi noget, fordi vi tror, at alle andre gør det. Hvis du fx går og tror, at alle dine venner må blive ude til klokken 23, så synes du måske, at det er pinligt, at dine forældre siger, du skal være hjemme klokken 22. Vi vil jo gerne være ligesom alle de andre. 

Sådan er vi mennesker – vi vil gerne ligne de andre og ikke skille os for meget ud. Men det er ikke altid, at det, vi tror om andre, er rigtigt. Når man tror, at alle gør noget, men det i virkeligheden kun er ret få, så kalder man det for en flertalsmisforståelse. 

Hvor mange unge ryger?

Blandt de 15-17 årige er der faktisk kun 3,5 procent, der ryger dagligt. Og 7,8 procent, der ryger en gang i mellem. Oftest gætter mange af os alt for højt! Det kalder vi en flertalsmisforståelse. En flertalsmisforståelse er, hvis man tror, at alle ryger, men det kun er få. Det kan give en lyst til at ryge, fordi man gerne vil være ligesom alle de andre. 

Alle andre gør det jo?
BurgerClose
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.