Rygning smitter

Rygning smitter

Når nogen ryger omkring en, har man lettere ved selv at begynde at ryge. Når man ser andre ryge, kommer det nemlig til at virke mere normalt. Hvis du selv ryger, kan du derfor komme til at få andre til at ryge, selvom du måske ikke tænker over det. 

Vores omgivelser har stor betydning for, hvordan vi opfører os. Og om vi begynder at ryge. Hvis der for eksempel er mange, der ryger på en skole, vil flere elever begynde at ryge på den skole, end hvis der ikke var så mange, der røg. Endnu sværere er det at vælge cigaretterne fra, hvis det er ens gode venner, der ryger. Det er ofte, fordi man gerne vil være med i fællesskabet. Der sker en social påvirkning, hvor lysten til at ryge smitter mellem mennesker. 

Det kan også ske, at du bliver spurgt af vennerne, om du vil prøve at ryge. Vennerne prøver måske bare at invitere dig med i fællesskabet. Men faktisk kan det være en ubehagelig situation, hvor du kan føle dig presset til at gøre noget, du fortryder bagefter. 

Mange tænker, at det er dit eget valg, hvis du begynder at ryge. Det er også sandt. Men dit valg er meget påvirket af dine omgivelser, dine venner og andre, der ryger. Så hvis man selv ryger, kan ens rygning smitte andre omkring en.

BurgerClose
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.