Rygning smitter

Rygning smitter

Vores omgivelser har stor betydning for, hvordan vi opfører os. Og om vi begynder at ryge. Når nogen ryger omkring en, har man lettere ved selv at begynde at ryge. Når man ser andre ryge, kommer det nemlig til at virke mere normalt.

Hvis ens forældre for eksempel ryger, kan man selv få lyst til at prøve at ryge. Endnu sværere er det at vælge cigaretterne fra, hvis det er ens gode venner, der ryger. Det kan ske, at du bliver spurgt af vennerne, om du vil prøve at ryge. Vennerne prøver måske bare at invitere dig med i fællesskabet. Men faktisk kan det være en ubehagelig situation, hvor du kan føle dig presset til at gøre noget, du fortryder bagefter. 

Mange tænker, at det er dit eget valg, hvis du begynder at ryge. Det er også sandt. Men dit valg er meget påvirket af dine omgivelser, dine venner og andre, der ryger. Så hvis man selv ryger, kan man derfor komme til at få andre til at ryge, selvom man måske ikke tænker over det. Der sker altså en social påvirkning, hvor lysten til at ryge smitter mellem mennesker.

BurgerClose
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.