Temaforløb

Vi har samlet to temaforløb om rygning og tobak, der kan bruges på alle tre årgange, og som berører flere fag på én gang. Forløbene kan bruges i de forskellige fag, men er også tiltænkt fx temauger eller -dage. 

Cool Uden Røg - identitet, rygning og fællesskaber

Cool Uden Røg er et undervisningsforløb om rygning, identitet og fællesskaber. Forløbet er sammensat af diskussion, film og en praktisk øvelse, hvor eleverne skal ud at tage billeder af fællesskaber, der betyder noget for dem. Der kan evt. laves fernisering til sidst med billederne. 

Forløbet understøtter faglige mål i Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF)dansk og samfundsfag

Download opgaven her

Centrum X - en ungdomsserie om rygning

Centrum X er en fiktiv ungdomsserie på tre afsnit, og i dette temaforløb skal eleverne forholde sig til de dilemmaer, som præsenteres i serien. Serien giver et indblik i de fire unges liv i serien, og hvordan de takler tematikker som rygning, alkohol, forældre og kærester.

Centrum X er et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og ungdomsserien, Centrum, der er en ungdomsserie udgivet i foråret 2020, hvor danske skoleelever var hjemsendt på grund af corona. De tre afsnit i Centrum X blev offentliggjort i september 2020 på YouTube, og nogle af dine elever kender måske til serien allerede. Du kan se de tre afsnit nedenfor.

Forløbet understøtter faglige mål i Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF), dansk og samfundsfag

Download opgaven her

Afsnit 1: Brombær i knæhøjde

Afsnit 2: F*ck-up krammer

Afsnit 3: Pinky

BurgerClose
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.