Risiko

Når man er ung, kan det være spændende at prøve grænser af og løbe en risiko. Man eksperimenterer og kaster sig ud i ting, nogle gange uden at tænke på konsekvenserne. Nogle får måske lyst til at bestemme selv og gøre ting, man ikke har prøvet før. Det kan for eksempel være at pjække fra skole, drikke alkohol eller at ryge.

Holdninger til risikoen ved at ryge

Der findes mange forskellige holdninger til risikoen ved at ryge. Måske kan du genkende nogle af dem. For eksempel tænker nogle, at rygning ikke er så farligt, fordi det ikke har påvirket deres krop endnu. Andre tænker, at der er så mange ting, der er farlige, så det nytter ikke noget at gå rundt og være bange – heller ikke for rygning. Der er også nogle, der slet ikke tror på, at rygning er farligt.

Hvad er din egen holdning til rygning?

Erfaringer med rygning

Erfaringer med rygning

Ligesom der er mange forskellige holdninger til rygning, er det også forskelligt, hvor meget erfaring man har med rygning. Nogle unge prøver kun at ryge et par gange, nogle bliver faste rygere og andre prøver slet ikke at ryge. Her er nogle eksempler på forskellige erfaringer med rygning, unge kan have:

  • Har aldrig prøvet at ryge.
  • Har prøvet at ryge en enkelt gang og gør det aldrig igen.
  • Har prøvet at ryge og ryger herefter engang imellem til fester og lignende. Kan risikere at blive fast ryger.
  • Har prøvet at ryge, bliver ved med det og bliver afhængig.

Det kan ske, at man har en bestemt erfaring med rygning, men egentlig gerne vil have en anden. For eksempel kan man være en ryger, men ønske, at man aldrig havde prøvet at ryge.

Hvad er din erfaring med rygning?

BurgerClose
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.