Snus

Snus er ligesom vandpibe og e-cigaretter endnu et produkt, som man kan blive afhængig af. Du kan lære mere om snus ved at læse videre. 

Hvad er snus?

Hvad er snus?

Snus er en form for røgfri tobak, som man ikke ryger, men i stedet putter op under overlæben. En pakke snus ser typisk ud som på billedet til højre. 

Snus indeholder nikotin. Nikotinen og de andre stoffer kommer fra snusen ud i spyttet og trænger gennem slimhinderne ind i blodet, hvor det føres til hjernen og resten af kroppen. 

Snus er forbudt at sælge i Danmark, men der er alligevel unge, som bruger snus. Snus findes med mange forskellige smage, som kan virke tiltrækkende på børn og unge. Unge bruger snus med blandt andet smag af hyldeblomst, vanilje og frugt. 

Tyggetobak

Det meste af det snus, der findes i Danmark, er taget med fra Sverige. I Danmark er det nemlig ulovligt at sælge snus. Hvis du bliver tilbudt snus af dine venner eller til en fest, er det nok fra Sverige eller andre lande. Til gengæld er det lovligt at købe tyggetobak, hvis du er over 18 år. Tyggetobak er næsten det samme, tobakken er bare i lidt større stykker inde i posen og det er tænkt til at man skal tygge på det. 

Er snus farligt?

Snus indeholder nikotin. Nikotin er jo stærkt afhængighedsskabende, og kan gøre, at man har lyst til mere nikotin gennem andre produkter. Det kan være cigaretter, e-cigaretter eller vandpibe. Unge er mere følsomme overfor nikotin end voksne, fordi deres hjerner ikke er færdigudviklede. Nikotin påvirker udviklingen af hjernen og skader den.Snus skader også dine tænder og tandkød.

Når man bruger snus øges pulsen og blodtrykket øjeblikkeligt.

Snus findes i mange forskellige former, og det er derfor svært at sige, hvad der er i de forskellige typer. Men generelt set er der fundet omkring 30 kræftfremkaldende stoffer i snus.

Hvis du vil lære mere om snus kan du læse videre her.

BurgerClose
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.