Hvad koster det at ryge?

Det koster mange penge at ryge. Både for dem, der ryger og for staten. Staten bruger hvert år milliarder af kroner på at behandle sygdomme, som skyldes rygning. Men det er også dyrt for dem, der ryger. Cigaretter er dyre, og når man først er afhængig, køber man cigaretter hele tiden. Det kan blive til rigtig mange penge. Penge, man kunne have brugt på noget andet.  

I Danmark koster en pakke cigaretter med 20 stk. i gennemsnit 40 kr. Hvis man fx ryger en pakke cigaretter om dagen i et år, bruger man 14.600 kr. kun på cigaretter. For de penge kunne du have fået en MacBook, en Mulberrytaske eller en ferie til en græsk ø. Og det er kun efter 1 år. Tænk, hvad du ellers kunne bruge pengene på. 

Det er dyrt at ryge

Skub uret og se, hvad det koster. Hvad vil du bruge dine penge på?
Færre år
 år
Flere år
Cigaret penge

Cigaretpriser i andre lande

Der er meget forskel på cigaretpriserne i forskellige lande. Cigaretter er dyrest i Australien, hvor man skal betale cirka 140 kr. for en pakke med 20 cigaretter. Flere steder i Europa er cigaretter dyrere end herhjemme. Se nedenfor, hvad cigaretter koster i andre lande: 

Sverige: 43 kr.
Finland: 50 kr.
Frankrig: 58 kr.
Storbritannien: 65 kr. 
Irland: 85 kr.
Norge: 90 kr.

Hvad synes du om prisen på cigaretter i Danmark på 40 kr.? Skal de være dyrere eller billigere?

Finansloven fra 2019 får prisen på en pakke cigaretter til at stige til 55 kroner i april 2020. I 2022 vil prisen være 60 kroner. Hvad tænker du om det?

BurgerClose
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.