Film og TV

I film og serier ser man tit en scene med en, der ryger. Antallet af personer, der ryger i film, er langt højere end i befolkningen. Film giver ofte et forkert billede af, hvem der ryger. På film er det tit de unge, rige og seje, der ryger. Sådan er det ikke i virkeligheden. Der er fx dobbelt så mange, der ryger blandt dem med en kort uddannelse i forhold til dem med en lang uddannelse.

Hvordan påvirker det os?

Hvordan påvirker det os?

Filmenes skæve billede af rygning betyder, at vi oplever, at der er mange flere, der ryger end der egentlig er, og at dem, der ryger er cool, kloge, attraktive, sexede og gør oprør. 

De unge, der ser meget rygning på film, har tre gange så stor risiko for selv at blive rygere end dem, der ser lidt rygning på film. Eller sagt på en anden måde: Ud af tre unge rygere er den ene startet, fordi han eller hun har set rygning på film. 

Der kan hurtigt peges på mange eksempler på film, serier og TV, hvor karaktererne og de kendte ryger. Tænk for eksempel på danske film og TV-serier som Borgen, Rita og Broen. Også i reality shows som X-factor og Paradise Hotel og i spil som GTA er cigaretten tit i billedet. Du kan sikkert også komme i tanke om mange andre eksempler, hvor cigaretter bruges i film og TV.

Hvor meget bliver du påvirket af film, serier og TV?

BurgerClose
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.