Vandpibe

Vandpibe er en anden måde at ryge tobak på. Tobakken tændes ved, at et brændende kul lægges ovenpå tobakken. Når personen, der ryger, suger i den slange, som sidder på vandpiben, tændes tobakken. Røgen ryger først ned i en glasbeholder, der er fyldt med vand. Bagefter ryger røgen ned i lungerne på den, som ryger. 

Vandpiberøgen kradser ikke

Vandpiberøgen kradser ikke

Tobakken til vandpiber i Danmark er tit tilsat smagsstoffer og frugtblade. Derfor smager de sødere og mildere end cigaretrøg. Det kan fx smage af frugt eller pebermynte. Derudover køler vandet i vandpiben røgen ned, så den ikke føles så ubehagelig i halsen. Derfor er der mange, der tror, at røgen ikke er så farlig som cigaretrøg. Men det er ikke rigtigt! Røgen fra vandpiben indeholder også mange giftige og kræftfremkaldende stoffer ligesom cigaretrøg. 

Tobakken indeholder også nikotin, som gør dig afhængig. Mange af dem, som prøver at ryge vandpibe, begynder også senere at ryge cigaretter. På den måde har vandpiben vænnet dem til at mærke røg i lungerne og til nikotinen. Derfor er vandpiben også et led i jagten på nye kunder for tobaksindustrien. 

Da det er den samme tobak, man bruger i cigaretter og i vandpibe, gælder de samme regler. Du kan læse mere om lovgivningen på området her. 

BurgerClose
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.